AND SO THE ADVENTURE CONTINUES

Na de drukte van Las Vegas kwamen we terecht in Death Valley. Er werd ons gezegd dat het ontzettend warm zou zijn in Death Valley en hier hadden we ons ook op voorbereid. Maar op de weg ernaartoe kregen we opeens een “overstromingsgevaar” melding.  Nog geen kilometer later was het inderdaad het geval, de weg was helemaal overstroomt en een rivier geworden. Nadat we in het hotel waren ingecheckt hebben we gevraagd hoe vaak het voorkomt dat het zo hard regent. De laatste keer dat het zo geregend had was in oktober vorig jaar.
Zelf vond ik Death Valley geen hoogtepunt van de vakantie, maar het was wel heel indrukwekkend om te zien. Na Death Valley gingen we op weg naar Mammoth Lake, en weer verbaasde het mij dat het landschap zo kan veranderen. Van een dode vallei van 85,5 meter onder zeeniveau met een temperatuur van 40+ graden naar bergen van 2700 meter boven zeeniveau met een temperatuur van 15 graden.

Bij aankomst zijn we ondanks de regen gelijk naar de meren gegaan. We hadden hier zo veel geluk dat we gelijk een beer zagen. Dit komt bijna niet voor omdat beren zich niet vaak overdag laten zien. Het was ontzettend gaaf om een beer van zo dichtbij te zien. Het weer klaarde ook nog helemaal op en we hebben uiteindelijk zelfs nog zon gehad. Het stadje wat vlakbij ons hotel zat was ook erg leuk. Het is een echt wintersportplaatsje en je kan hier bijna heel het jaar door skiën. We hebben heerlijk gegeten bij een Mexicaans restaurantje en baalden allemaal een beetje dat we de volgende dag alweer weg moesten.

Maar er stonden natuurlijk nog veel meer mooie dingen op ons te wachten. Dus gingen we de volgende dag op pad naar Yosemite. Het park zelf was heel mooi, we hebben sequoia’s gezien en in de sneeuw gestaan. Wat wel heel zonde was, was dat er veel grote bosbranden waren geweest waardoor heel veel gebieden er doods uitzagen. We hebben overnacht in Sonora, een goudzoekersplaatsje. We hebben hier verder niet veel gedaan omdat we de volgende dag vroeg doorgingen naar San Francisco. Toen we aankwamen in San Fransisco zijn we een rondje gaan lopen door de stad en door China Town. Ik heb nog nooit zo’n grote China Town gezien in een stad. S’ avonds hebben we gegeten bij een Italiaans restaurant, wat erg lekker was.

De dag erna zijn we met de ‘Cable Car’ naar de kust gegaan en hebben we daar fietsen gehuurd. Je hebt hier een leuke fietsroute die ook over de Golden Gate Bridge gaat. Aan de andere kant van de brug ligt het plaatsje Sausolito.. Het is zeker een aanrader om hiernaartoe te gaan. Je kan hier lekker eten en er zijn leuke winkeltjes. We zijn met de pond teruggegaan. De pond stopte bij de beroemde pier 39 bij Fisherman’s Warf waar heel veel zeeleeuwen liggen.
San Francisco is een erg leuke en gezellige stad maar helaas wordt het straatbeeld heel erg beïnvloed door de hoeveelheid zwervers. Dit was vooral rondom ons hotel goed te merken.

 

2 Comments

  1. Wat geweldig Femke, je beschrijft echt duidelijk het verschil in landschap dat jullie zien in en mooie foto’s erbij! Ik word er echt blij van. Dank je wel en nog mooie , fijne dagen.
    Groet en liefs voor allen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *